Hjælp til generationsskifte

 

Processen for generationsskifte kan være lang og træg. Det kan være...

  • ... det er på tide, at en yngre generation i virksomheden tager over ved roret.
  • ... du skal overdrage en virksomhed eller ejendom til andre end familiemedlemmer.

Jamen så får du måske brug for advokathjælp til generationsskiftet. Men hvad er genrationsskidte egentlig, og hvordan foregår det? Læs med herunder.

 

Hvad er generationsskifte?

Mange forbinder ofte et generationsskifte med kun at have med familieanliggender at gøre. Selvom der i mange tilfælde er tale om sager, hvor forældre skal sælge eller overdrage til deres børn, kan et generationsskifte lige såvel dække over sager, hvor virksomhedsejere skal sælge til eksisterende nøglemedarbejdere, en gruppe af nøglemedarbejdere eller til konkurrerende virksomheder. Området med generationsskifte er derfor mere bredt end som så, hvorfor det for mange også kan virke som noget af en jungle.

Hvordan foregår et generationsskifte?

Vores bidrag til et generationsskifte er i høj grad præget af en ”jo før jo bedre” - tilgang.

Jo før vi får talt om, hvordan generationsskiftet eller overdragelsen skal strikkes sammen, i jo højere grad kan vi sikre dig et godt forløb, der tager højde for og inddrage alle parter.

I nogle tilfælde kan bestemte selskabs- og organisationsstrukturer besværliggøre et salg eller overdragelse af en virksomhed. Derfor kan det være en god idé at have en advokat med ind over tidligt i processen, så virksomheden er optimeret til at kunne blive solgt. De indledende manøvre kan derfor allerede begynde flere år før det pågældende salg.

En god dialog mellem partnerne kan være afgørende

Hos os får du hjælp til understøttelse af dialogen, der kan hjælpe til at sætte skub i tingene. Når dialogen er i gang, hjælper vi naturligvis også med udformningen af aftaler, kontrakter og andre vigtige dokumenter i forbindelse med overdragelsen.

Det kan somme tider være en lang og træg proces, hvis ikke man gør brug af en advokat til at gennemse aftaler og udforme kontrakter i forbindelse med et generationsskifte. Derfor mener vi hos Kaiser Domino, at hjælpen bør komme så tidligt som muligt for at kunne gøre processen så smidig som muligt.

Hos Kaiser Domino er vi indforståede med, at der findes mange forskellige personlige interesser og holdninger i forbindelse med et generationsskifte. Vi ser det derfor som én af vores vigtigste opgaver at prøve at skabe en forståelse for hinandens situation og del i sagen. Dette har vores erfaring vist os, som værende én af de mest bidragende faktorer til i sidste ende at kunne lave gode aftaler, alle parter er tilfredse med.

Vi klarer alt indenfor generationsskifte.
Ring på T. 78 79 90 80 og hør, hvordan du kommer videre.

Book et uforpligtende møde her